Választási hírek

Önellátás és helybeni foglalkoztatás

Magyarkanizsán mutatkoztak be a Magyar Mozgalom és a VMDK képviselőjelöltjei április 15-én, pénteken. Az est vendégei voltak a Magyar Mozgalom Ideiglenes Ügyvivő Testületének tagjai, Mengyán Pletikoszity Ildikó és Csanádi Attila. A rendezvény keretében a népes közönség Pesitz Mónika és Mezei Zoltán előadásában megtekinthette az Abszurdisztán című közéleti kabarét, mely pontosan láttatja, milyen politikai gyakorlatokkal, berögződésekkel kíván szembehelyezkedni a Magyar Mozgalom.

Mengyán Pletikoszity Ildikó és Csanádi Attila is kiemelte, hogy korábban nem vettek részt aktívan a politikában, foglalkoztak vele, követték, de annak alakítását másokra bízták mindeddig. Mindkettejük számára most jött el az a pillanat, amikor úgy érezték, csatlakozniuk kell azokhoz a hiteles közéleti szereplőkhöz, akik normalizálni kívánják a vajdasági magyarság helyzetét. Mindketten beszéltek saját személyes motivációikról, élményeikről.

Csanádi Attila gazdasági kérdéseket is boncolgatott, hangsúlyozta, hogy a magyarországi gazdaságélénkítő támogatásból 16 000 munkahelyet lehetne teremteni, de konkrétan munkahelyteremtésről sehol sem esik szó, s ez nem is jelenik meg követelményként.

Az 5-ös számot viselő Magyar mozgalom – Mostantól Másként – Halász Mónika elnevezésű önkormányzati lista csapatáról és célkitűzéseiről Halász Mónika polgármesterjelölt beszélt. A képviselőjelöltek közösen kialakított programjukban életszerű kérdéseket állítanak középpontba, a község jövőjét az önellátás kiépítésében és a helybeni foglalkoztatásban látják.