Program

Mezőgazdaság

A termőföld eladásának megakadályozása külföldieknek egy szükséges átmeneti megoldás. Termelőink, mezőgazdaságunk, gazdaságunk ebben a pillanatban nem állnak készen egyenrangú versenyre az európai és a világpiacon. Stratégiai erőforrásaink kalapács alá kerülése egyenlő a jövőnk eltörlésével. Az országban uralkodó korrupció miatt hazánk olyan, mint egy régi társadalmi tulajdonú cég, amit aprópénzért privatizálnak, darabolnak fel és részekben adnak el. Termelőgyáraink rosszvassá váltak, ipari területeink bevásárlóközpontokká, most pedig annak a földnek az árverezése kerül sorra, amelyből táplálkozunk, mégpedig minél nagyobb jutalékért és minél alacsonyabb áron.

A szakemberek azt állítják, hogy a külföldiek földvásárlására vonatkozó tilalom nem lehetséges a Stabilizációs egyezmény megszakítása nélkül, mert az EU-ban a termőfölddel való kereskedelem szabad, de mi Európába nem nincstelenül akarunk menni. Ezért meg kell találni a módját annak, hogy nemzeti erőforrásainkat megóvjuk, amíg fel nem állítjuk államunkat és annak működését nem emeljük európai színvonalra. Csak amikor államunk lesz, illetve jogi biztonságunk, stratégiai, gazdasági tervezés, szervezett piac és intézmények, amelyek nem parancsra dolgoznak, hanem a törvény szerint, akkor állhat talpra a gazdaságunk és a mezőgazdaságunk is, akkor állunk majd készen az EU nyitott tőke-, áru- és humánerőforrás-piacára. Ha mégsem tudjuk a föld eladását megtiltani, anélkül, hogy a csatlakozási folyamatot ne szakítanánk meg, abban az esetben az államnak semmiképp sem szabad jogi lehetőségeket biztosítani arra, hogy a földet külföldieknek eladjuk (mint ahogy a Telekomot sem lenne szabad eladni). Végképp nem adhatja át a földet „fű alatt”, gyanús befektetőknek nem nyilvános feltételekkel, ahogya azt a mostani hatalom csinálja. Így tudatosan átgázol a nemzeti érdekeken a személyes haszon miatt.

A jogállam kiépítlsévek és az agrárgazdasági intézkedésekkel egyidőben meg kell erősíteni a hazai termelőket is. Többek között a mezőgazdasági támogatások mértéke az EU átlagos támogatási szintjével kellene, hogy megegyezzen (a GDP-hez viszonyítva), valamint érvényesülni kellene a reciprocitás elvének is.

Amikor eljutunk arra a szintre, hogy a termelőink és cégeink, kedvük szerint vásárolhatnak szőlőket Franciaországban, csak akkor nem kell megtiltanunk a fordítottját. Viszont eddig a pontig sosem jutunk el, ha előtte a saját földünket eladjuk, a pénz pedig külföldre kerül egyesek kényelmes élete érdekében.

A föld-visszaszármaztatás kérdését pedig igazságosan és teljesen meg kell oldani.