Sajtóvisszhang

06 Ápr

Határozatképtelenné vált a magyarkanizsai képviselő-testület

Kivonult az ellenzék a magyarkanizsai községi képviselő-testület csütörtöki üléséről, ami miatt határozatképtelenné vált a 29 tagú testület, legalábbis egy időre, ugyanis a képviselők közül sokan hiányoztak, zömében éppen a hatalmi koalíció tagjai.

Az első napirendi pont a költségvetés...

Tovább
30 Már

Stratégiai megállapodás az MM és a Szabad Polgárok Mozgalma között (VIDEÓ)

Stratégiai megállapodást írt alá a Magyar Mozgalom és a Szabad Polgárok Mozgalma. A főbb célkitűzésekről Joó Horti Lívia, a mozgalom társelnöke nyilatkozott a Pannon TV Közügyek című műsorának.

 

Tovább
29 Már

Janković: Szerbia ereje a különbözőségek egységében rejlik

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Mozgalom és a Szabad Polgárok Mozgalma 

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Szabadkán a Magyar Mozgalom (MM) és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG). A dokumentumot az MM részéről Joó Horti Lívia társelnök, a PSG részéről pedig...

Tovább
15 Már

A bánáti Magyarittabén is emlékeztek

Ma van a magyar forradalom és szabadságharc kirobbanásának 170. évfordulója. Ünnepi műsorokkal emlékezik a magyarság világszerte. A vajdasági központi megemlékezést a bánáti Magyarittabén tartották.

Istentisztelettel kezdődött az ünnepi megemlékezés, majd színes kultúrműsorral folytatódott a program a...

Tovább
13 Már

Kátyú kátyú hátán

Zötykölődünk a szabadkai utcákon.

Egyre több a kátyú a szabadkai utakon. Szinte szlalomozva közlekednek az autók a város egyes utcáin. Jobbról vagy balról próbálják a sofőrök kikerülni a számtalan aszfalthibát, mindhiába. A kátyúk szélessége elérheti akár a több métert is egyes...

Tovább
13 Már

Mozgalom: A városvezetés ködösít, VMSZ: A mozgalom csúsztat

Szabadka Polgári Mozgalma felszólította Szabadka vezetését, hogy haladéktalanul rendezzék az éjszakai egészségügyi ellátás nélkül maradt polgárok ügyét.

Közleményükben az áll: döbbenettel állapítják meg, hogy a falvakban megszüntetett mentőszolgálat és éjjeli ügyelet kapcsán a...

Tovább
12 Már

A Jobbik segíti a levélszavazatok összegyűjtését

A Jobbik arra kéri külhoni támogatóit, hogy vegyék fel a párttal a kapcsolatot és bízzák aktivistáira levélszavazataik összegyűjtését – mondta Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.

A Jobbik nem bízik a...

Tovább
12 Már

„Magyarnak lenni kúl” – titokzatos aktivisták járják majd a Vajdaságot

Különös reklám jelent meg a délvidéki Magyar Szó mai számában: a „tájékoztató felhívásban” a névtelen hirdető aktivisták segítségét ígéri a levélben való szavazáshoz.

„Ikszelj! Mert magyarnak lenni kúl határon innen és túl” – ezzel a nem túl magyaros...

Tovább
12 Már

Másfél évtized Zoran nélkül

A mai középiskolások, de a húszévesek számára is történelem mindaz, ami a múlt század kilencvenes éveinek végén és 2000 októbere után történt Szerbiában. A kormányalakítás 2001 januárjában és a miniszterelnök elleni merénylet 2003. március 12-én. Ezek a fiatalok nem igazán tudnak mit...

Tovább
12 Már

Szabadkai szoborszeszélyek

Meghalt Mátyás (meg Cserni Jován) – Oda az igazság, ide a szobor

 

· Egy dúsgazdag vendéglős szobrokat rakat az utcájába – le a kalappal!

· A városi tanács sebtében összeül – ötös!

· Vita ugyan van, de értékrend nincs: a nagy király kis szobrot kap a mellékutcában, a kiskirály meg ott...

Tovább