A Magyar Mozgalom levélben fordult a magyarországi parlamenti pártokhoz, melyben arra kéri őket, hogy  járjanak közben, gyakoroljanak nyomást a kormányra és annak belügyminiszterére, a határátkelőkön uralkodó állapotok mielőbbi rendezése érdekében – áll az MM szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint ismeretes, a Magyar Mozgalom 2017. november 3-án levelet intézett pintér Sándorhoz, Magyarország belügyminiszteréhez, valamint Pintér Attila belgrádi nagykövethez és Babity János szabadkai főkonzulhoz, amelyben arra kérte őket, vessék latba tekintélyüket a magyar-szerb határátkelőkön tapasztalt áldatlan állapotok rendezése érdekében.

„Válasz egyik helyről sem érkezett, sőt attól tartunk, hogy a helyzet még súlyosabbá válik a szisztematikus ellenőrzés visszaállításával (1789/2017 (XI.8.) Korm. határozat). Mivel ez a probléma közösségünket rendkívül súlyosan érinti, a Magyar Mozgalom elnöksége arra kéri Önöket, hogy parlamenti pártként járjanak közben, gyakoroljanak nyomást a kormányra és annak belügyminiszterére e kérdés mihamarabbi rendezésében” – írja levelében a Magyar Mozgalom, melyet elküldött a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, a KDNP, az LMP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt címére.