Sajtóvisszhang

Csonka Áron: Pásztor tárgyalna, a VMSZ fórumai pedig lejárató kampányt indítottak a VMDK ellen

Mint ismeretes, hétfőn három párti egyeztetésre került sor a VMSZ székházában, amelyen jelen voltak a VMDP és a Magyar Egység Párt képviselői, míg Csonka Áron a VMDK elnöke nem jelent meg az értesülések szerint azért, mert meghibásodott az autója.

Ezzel kapcsolatban Pásztor István keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, Csonka azóta sem értesítette őt személyesen, illetve nem egyeztetett le másik időpontot a megbeszélésre, így a VMSZ elnöke egyféleképpen tudta értelmezni az üzenetet.

Csonka Áron pártelnök a Szabadkai Rádiónak ezzel kapcsolatban elmondta, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége továbbra is nyitott az együttműködésre, de csak az egyenes és egyenlő alapokon folytatott párbeszédet tudja elfogadni. Csonka elmondta: a műszaki meghibásodásról telefonon értesítette a VMSZ irodavezetőjét. Véleménye szerint az is elvárható, hogy telefonszámát Pásztor István is tudja és adott esetben ő hívja fel.

Csonka Áron kiemelte, a tegnapi találkozó időpontját is megváltoztatták, és mialatt Pásztor István megbeszélésre hívta őt, a VMSZ alelnöke, valamint a párt ifjúsági és egyéb fórumai lejárató kampányt indítottak ellene. A VMDK elnöke szerint, ha valós szándék van a párbeszédre, akkor ilyesmi nem történhet meg.

A VMSZ ifjúsági szervezetinek Facebook-oldalait a hétvégén olyan gúnyrajzok árasztották el, amelyek Csonka Áront és Korhecz Tamást bírálják.