Hírfolyam

Pásztor ismét félrevezeti a közvéleményt

Amíg a Magyar Mozgalom, félretéve a napi politikát, csendben és méltóságteljesen tisztelgett vasárnap az 1956-os forradalmárok emléke előtt, addig Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hétfői beszédében ismét arra ragadtatta el magát, hogy az igazság egyetlen megmondójaként rágalmazza és pocskondiázza a számára nem kívánatos vajdasági magyar embereket.

Pásztor István félrevezeti a közvéleményt, amikor azt állítja, hogy a Magyar Mozgalom egyszerre épít kapcsolatot a szélsőséggel – ami az ő értelmezésében a Jobbik – és a nemzeti oldallal szembeni politikai opciókkal is. Nem titok, hogy a Magyar Mozgalom felvette a kapcsolatot, és fenn kívánja azt tartani valamennyi magyarországi politikai párttal, amely a választásokon a szavazópolgárok bizalmát megszerezve bejutott a magyar Parlamentbe.

Ettől még az MM-től távol áll mindenféle szélsőséges ideológia és egész egyszerűen hazugság az, hogy  szélsőséges és nemzetellenes kapcsolatokat építenénk, mint ahogyan az is hazugság, hogy a magyarországi pártok az MM révén importálják Vajdaságba a nemzetmegosztó politikát.

Különösen furcsa ezeket a rágalmakat annak a Pásztor Istvánnak a szájából hallani, aki összeállt a Szerb Haladó Párttal, és annak szekerét tolja. A „szendvicsosztogatós”, szélsőségesnek sokkal inkább nevezhető radikális múlt ugyanis éppúgy elfogadhatatlan a vajdasági magyar emberek számára, mint a torkok kitépésével és betoncipőkkel fenyegetőző haladó jövő - melyet Pásztor István teljes mellszélességgel támogat.

Pásztor azért fél, mert tudja, hogy elveszítette legitimitását. Olyan bűnök elkövetésével vádolja politikai ellenzékét, melyeket épp ő követett el.  Retteg, mert tudja, hogy a küszöbönálló köztársasági választásokon tovább fog csökkenni képviselőinek száma, a Magyar Mozgalom pedig parlamenti erő lesz. Rájött Pásztor arra is, hogy ő forintmilliárdokból sem tud már közösséget építeni. Sőt, fenntartani sem. Ezért rágalmaz másokat. Meg azért, hogy saját szélsőséges megnyilvánulásaival terelje el a figyelmet kudarcairól és tehetetlenségéről.

Valakinek azonban hamarosan felelnie kell azért a katasztrofális helyzetért, amelyben a vajdasági magyarság jelenleg van, ami miatt a magyar fiatalok - de most már a középgeneráció és az idősek is –  tömegesen hagyják el Vajdaságot. A vajdasági magyar nemzeti közösség hitét és erejét nem a Magyar Mozgalom törte meg, hanem az a felelőtlen kisebbségvédelmi politika, amely néhány hatalmi posztért cserébe mindent átjátszott a Szerb Haladó Párt kezébe.

A Magyar Mozgalom ezért a leghatározottabban visszautasítja Pásztor István rágalmait, és arra szólítja fel a VMSZ elnökét, hogy inkább azon gondolkodjon el, hogyan oldja meg azt a katasztrófát, amelybe ezt a közösséget beletaszította. A hátralevő időben, amíg hatalmon van.

A Magyar Mozgalom elnöksége

fotó: vmsz.org.rs