Választási hírek

Janković Szabadkán kampányolt (VIDEÓ)

Szabadkán kampányolt Saša Janković. Az államfőjelölt szimpatizánsaival és támogatóival találkozott. A volt polgári jogvédő a Magyar Mozgalom közgyűlésén is felszólalt. Elmondta: azért indul a választáson, hogy az ország összes polgárának a jogait biztosíthassa.

Szimpatizánsai és támogatói gyűrűjében sétált végig Szabadka központján Saša Janković államfőjelölt. A tömeg transzparenseket emelt a levegőbe, volt, aki kelepelőkkel kísérte a felvonulást. A jelöltet zenével is üdvözölték.

A volt polgári jogvédő a Magyar Mozgalom szombati közgyűlésén is felszólalt. Elmondta: Szerbia kizárólag akkor fejlődhet, ha sikerül visszaállítani a jogállamiságot. A Pannon RTV-nek nyilatkozva kifejtette: fontos a kisebbségi jogok tiszteletben tartása is, mert az az ország összes polgárának együttes érdeke. „Minél jobban védjük és megvalósítjuk a Szerbiában élő nemzeti kisebbségek jogait, annál erősebb lesz Szerbia, és fordítva. Minél erősebb Szerbia, annál több teret tudunk biztosítani a nemzeti kisebbségek jogainak megvalósítására. Nem csak a problémák fognak bennünket összekötni, hanem a közös örömök is.”

A Magyar Mozgalom képviselői támogatják Jankovićot. Maglai Jenő a szervezet ügyvivő testületének tagja elmondta: a volt polgári jogvédő az egyetlen olyan induló az elnöki pozícióért folytatott küzdelemben, akinek az értékeivel azonosulni tudnak. „Azt gondolom, hogy a szerbiai politikai színtéren ő az egyetlen színfolt, aki változtatni tud ezen a helyzeten, ami most van. Világos mindenkinek, hogy az ország nem jó irányba megy. Egyre rosszabb a helyzet, az emberek egyre szegényebbek, egyre rosszabbul élnek. Igazából gyökeres változásokra van szükség.”

A kampányrendezvényen több ismert személy is felszólalt. Többek között Kornelije Kovač, azaz Kovács Kornél dalszerző és Dušan Ivković, a szerbiai és a jugoszláv kosárlabda-válogatott egykori edzője.