Választási hírek

Van kire szavazni

Csantavéren kampányolt a Magyar Mozgalom

Vasárnap este Csantavéren tartott kampányrendezvényt a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. Az est az Abszurdisztán című közéleti kabaréval kezdődött, amelynek szereplői Pesitz Mónika és Mezei Zoltán megnevettették a csantavérieket.
Az előadást követően a megjelenteknek bemutatkoztak a köztársasági, a tartományi valamint a szabadkai lista jelöltjei is.

Korhecz Tamás, a koalíció tartományi listavezetője hangsúlyozta, azok a polgárok, akik elégedettek a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi munkájával, azok továbbra is szavazzanak a VMSZ-re, a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének koalíciója azért indult az előttünk álló választásokon, hogy azoknak nyújtson alternatívát, akik eddig nem szavaztak, mert nem volt kire voksolniuk.
A rendezvényen jelen volt Varga László, a Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – VMDK köztársasági lista vezetője is, aki elmondta szerinte felesleges a vajdasági magyarok jelenléte a szerb parlamentben, ha a képviselők ott mindennel egyetértenek, amit a hatalmi párt megszavaz. Véleménye szerint a parlamentben a vajdasági polgárok érdekeit kell érvényesíteni.
A csantavériekhez szólt Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért lista vezetője valamint Domonkos Gábor is, a csantavéri Termelők Klubjának elnöke, aki a Mozgalom a polgári Szabadkáért listán másodikként szerepel. Domonkos hangsúlyozta, nem szabad megengedni, hogy a vajdasági földeket külföldiek vásárolják fel, azoknak a vajdasági gazdák tulajdonában kell maradniuk. 
Az érdeklődőknek bemutatkozott még Szabó Lality Dóra és Csanádi Attila is, akik a Magyar mozgalom az autonómiáért - Dr. Korhecz Tamás - VMDK - Csonka Áron listáján indulnak. Szabó Lality Dóra szerint nem szabad belefásulni a dolgokba, aki adót fizet, annak joga van követelnie is az államtól kiaszfaltozott utakat, mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást.
Csanádi Attila közgazdász a gazdasági fejlődést sürgette, ahhoz szeretne hozzájárulni tudásával, elhivatottságával.