Választási hírek

Topolyán kampányolt az MM és a VMDK

Szombaton, Topolyán tartott kampányrendezvényt a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. A megjelenteknek bemutatkoztak a helyi lista jelöltjei, valamint Korhecz Tamás, a koalíció tartományi listavezetője és Csonka Áron tartományi jelölt. A rendezvényen jelen volt Varga László, a Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – VMDK köztársasági lista vezetője.

Az Abszurdisztán című közéleti kabaréval kezdődött a Magyar Mozgalom és a VMDK topolyai kampányrendezvénye. Korhecz Tamás, a Magyar mozgalom az autonómiáért – Dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron tartományi választási lista vezetője kiemelte, hogy a voksolások minden szintjén indulnak. „Amire törekszünk, az az, hogy ezeken a rendezvényeken és ilyen rendezvényeken keresztül, mint ez a topolyai, igazoljuk és bizonyítsuk azt, hogy a listánkon szereplő emberek őszinték, hogy a programunk eredeti és hogy elszántak és bátrak vagyunk abban, hogy egy alternatívát nyújtsunk a magyar embereknek.”

Az elvándorlás problémájának megoldása, Vajdaság autonómiájának és a szerbiai demokratikus folyamatoknak az erősítése a kiemelt céljaik között szerepel – emelte ki Csonka Áron, a tartományi lista jelöltje. „Az elmúlt esztendők tapasztalata azt mutatja, hogy évről évre rosszabb Vajdaság státusza; az alkotmánybíróság döntése, amely a kevés felhatalmazásokat, amelyek a vajdasági statútummal a rendelkezésünkre álltak, azokat megszüntette, valamennyit visszaállítottak abból, de ez még messze van attól, amit Vajdaság megérdemel.”

Az esten bemutatkoztak a topolyai MM‒VMDK lista jelöltjei is a tartományiak mellett.