Választási hírek

Kampányrendezvényt tartott Zentán az MM és a VMDK

Kampányrendezvényt tartott tegnap Zentán a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. Az összejövetelen ismertették a koalíció jelöltjeinek a névsorát valamint a programját.

A zentai eseményen Pesitz Mónika és Mezei Zoltán színészek előadták az Abszurdisztán című közéleti kabarét. Szerintük ez görbe tükröt tart a társadalom elé. Pesitz Mónika, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „Színész szempontjából így tudjuk segíteni ezt a mozgalmat, hogy megmutatjuk, hogyan látjuk a világot.”

A rendezvényen Zsoldos Ferenc listavezető bemutatta a Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – Zsoldos Ferenc elnevezésű községi lista jelenlévő jelöltjeit. „Ez egy történelmi választás, nem tisztán egy választás, ez arról szól, hogy a délvidéki magyarság megújul, elindul egy új úton, egy újabb tisztességes és nyitott, demokratikus úton, vagy pedig marad ezen.”

A Magyar Mozgalom és a VMDK alternatívát szeretne kínálni a választópolgároknak. Korhecz Tamás, tartományi listavezető, Magyar mozgalom az autonómiáért – Dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron: „Vajdaságban több tízezer olyan magyar szavazópolgár van, akik nemzetben gondolkodnak, de elégedetlenek a jelenlegi képviselettel, a Magyar Mozgalom és a VMDK ezeknek a szavazatára számít.”

A csoportosulás jelöltjei azoknak a támogatására számítanak, akik változásokat szeretnének. Csonka Áron, tartományi képviselőjelölt, Magyar mozgalom az autonómiáért – Dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron: „Minden egyes szavazat, amelyet a tartományi választásokon a tízes számú lista megszerez, és amit a helyi listáink megszereznek, azt fogják jelezni, hogy változásra van szükség.”

A felszólalók arra biztatták az egybegyűlteket, hogy április 24-én minél nagyobb számban járuljanak az urnák elé, és támogassák listájukat.