Választási hírek

„Hát én immár kit válasszak...”

A Magyar Mozgalom Torontálvásárhelyen megtartott lakossági fórumáról

 „Mostmár sajnos, nem arra kell törekednünk, hogy az emberek ne menjenek el innét - azzal már jócskán elkéstünk!, hanem arra, hogy legyen majdan hova és miért visszajönniük azoknak, akik időközben más hazát választottak maguknak!”

„Bármekkora vihar is tomboljon az erdőn kívül, a szél erejét elsőként mindig a peremen álló fák fogják fel!”

A jelenlévők hozzászólásaiból idéztünk. Arról a lakossági fórumról, melyen negyedszáz helybéli polgár, az antalfalvi községi televízió stábjának, továbbá a Hét Nap vajdasági magyar hetilap (kül)munkatársának jelenlétében, a Magyar Mozgalom tartott Torontálvásárhelyen, április tizenkettedikén. A József Attila Művelődési Otthon kistermében megejtett összejövetelen  Joó Horti Lívia és Józsa László beszélgettek a helybéliekkel. A mindvégig konstruktív hangulatú találkozás keretében a mozgalom meghívott társelnökei mindenekelőtt a politikai célkitűzésekkel is rendelkező civil szervezet megalakulásának előzményeit és aktuális jelenét mutatták be. Egyúttal a küszöbönálló választási megmérettetést követő időszak hogyantovábbjára vonatkozó működési stratégiájukat is körvonalazva. Megkülönböztetett hangsúllyal a régiók szórványmagyarságainak közösségeire ( ideértve Torontálvásárhelyt is ), melyekre országunk gazdasági és politikai krízisének hozadékaként, nemcsak a nyelvi beolvadás, de az elvándorlás súlya is egyre nyomasztóbban telepedik rá.

Tekintettel, hogy az április 24-i választásokon az antalfalvi községben a Magyar Mozgalom a Demokrata Párttal szövetkezve méretteti meg magát, a torontálvásárhelyi lakossági fórumon a közös lista jelöltje, ifjabb Rozgonyi Zoltán is jelen volt. A találkozás moderátori szerepét Balogi András, a torontálvásárhelyi helyi közösség tanácsának legutóbbi elnöke vállalta.