Választási hírek

Bemutatkozott Oromhegyesen a Magyar Mozgalom

Bemutatkozó lakossági fórumot tartott tegnap este Oromhegyesen a Magyar Mozgalom. A helyi közösség tanácstermében összegyűlteknek elsőként Józsa László, a mozgalom egyik alapítója vázolta fel a civil szerveződés lényegét és választási programjának főbb tételeit. Őt követően Sándor József alapító szólt az aktuális mezőgazdasági folyamatokról, amelyek nagy érdeklődést váltottak ki a főleg mezőgazdaságból élő oromhegyesiek körében. Az esten bemutatkozott Halász Mónika, a Magyar Mozgalom – Mostantól másként elnevezésű önkormányzati választási lista vezetője, polgármesterjelölt, valamint az önkormányzat és a helyi közösség képviselőjelöltjei is.

A falu első embere az önkormányzati listán indul a választásokon. Balla Lajos-Laci szerint végső ideje, hogy a kis közösségek is megtalálják számításukat a községen belül.

„A legfontosabb tétele a programnak talán az, hogy minden egyes kis helyi közösségnek – legyen az városi helyi közösség Kanizsán vagy a legkisebb helyi közösség, Tóthfalu – pontosan lefektetett, jogszabályban lefektetett módon biztosítsunk forrásjövedelmeket, ne pedig ad hoc módra, és ezáltal szavatoljuk nekik az önfenntartó fejlődés lehetőségét.”