Választási hírek

Az EBESZ munkatársaival találkozott dr. Korhecz Tamás és Józsa László

Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Mozgalom társelnöke és Józsa László, az MM Ideiglenes Ügyvivői Testületének tagja találkozott ma az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) választásokat megfigyelő missziójának munkatársaival, Cara Sternnel és René Wildangellel.

A kétórás, tartalmas megbeszélésen a Magyar Mozgalom képviselői részletesen tájékoztatták a nemzetközi megfigyelőket a választási folyamatról és a magyar közösségen belüli feszültségekről.  Az EBESZ munkatársait különösen a Magyar Mozgalom és a VMDK országos listája körül kialakult helyzet érdekelte.

Józsa László és Korhecz Tamás részletesen és tényszerűen beszámolt a Magyar Mozgalom jelöltlistájának ellehetetlenítéséről, az érvénytelen támogatási ívek megjelenéséről, a folyamatban levő bírósági fellebbezésünkről és annak esetleges következményeiről.

Dr. Korhecz Tamás közölte az EBESZ megfigyelőkkel, hogy becsületsértésért és rágalmazásért pert indít Pásztor István, a VMSZ elnöke ellen, mert a pártelnök az érvénytelen aláírások ügyében csalással vádolta meg. Dr. Korhecz Tamás nem szerepel az elutasított választási listán vagy annak nevében, az országos választási listának nem volt meghatalmazott képviselője és az aláírásgyűjtés szervezésében sem vett részt semmilyen formában.

Korhecz és Józsa részletekbe menően tájékoztatták a megfigyelőket a vajdasági magyar politikai életben kialakult helyzetről, valamint a választásokra történő felkészülés során kialakult helyzetről. A megfigyelőket külön érdekelték a VMSZ-ben tavaly kialakult, kizárásokba torkolló konfliktusok, valamint az is, hogy melyek ma a vajdasági magyarságot terhelő legjelentősebb problémák. Az EBESZ Megfigyelői Missziójának munkatársai a továbbiakban is figyelemmel kísérik a fejleményeket és magukat a választásokat is.