Választási hírek

A Magyar Mozgalom és a VMDK aláírták a választási együttműködésről szóló megállapodást

A Magyar Mozgalom és a VMDK ma Szabadkán választási együttműködést írt alá. A két szervezet megállapodott abban, hogy a jogszabályi feltételeknek megfelelve közösen, egymás jelöltjeit támogatva indulnak a 2016. április 24-i helyi önkormányzati, tartományi és köztársasági választásokon. Jelöltjeink a köztársasági választásokon a „Magyar mozgalom - hogy változtassunk! – VMDK” nevű jelöltlistán indulnak el, a vajdasági tartományi választásokon pedig a „Magyar mozgalom az autonómiáért – Dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron” nevű listán.

A megállapodás értelmében a két szervezet Szabadkán a Maglai Jenő által vezetett önkormányzati jelöltlistát támogatja, amelyen a Horvátok Demokratikus Közössége is helyet kap. A Horvátok Demokratikus Közössége támogatja a VMDK és a Magyar Mozgalom köztársasági és tartományi listáit.

A megállapodás kitér arra is, hogy a Magyar Mozgalom és a VMDK közös jelöltekkel, önálló, magyar jelöltlistát indít Zentán, Magyarkanizsán, Topolyán, Adán, Óbecsén és Zomborban, ahol közös polgármester-jelöltjeik is lesznek.

A VMDK és a Magyar Mozgalom a felsorolt önkormányzatokon kívül több más olyan városban és községben is indít közösen támogatott jelölteket, amelyekben jelentősebb lélekszámban élnek magyarok, de ezeken a helyeken más pártokkal és szervezetekkel közösen teszik ezt, a helyi igényekkel összhangban.

Szervezeteink ma megkezdték a támogató aláírások gyűjtését a köztársasági választási listához és több helyen az önkormányzati listákhoz is.

Kérjük támogatóinkat, hogy minél nagyobb számban keressék fel az aláírásgyűjtő pontokat.

A VMDK és a MM rövidesen megjelenteti közös választási programját és megkezdi választási kampányát is.