Sajtóvisszhang

Zsoldos Ferenc: A Magyar Mozgalom nem törte át a falat, de nem vallott kudarcot

A Magyar Mozgalom listavezetője is értékelte a nemzeti tanácsi választásokat vasárnap este, urnazárás után. Zsoldos Ferenc listavezető elmondta, az elmúlt hetek nagy próbatétel elé állították őket.

Zsoldos megköszönte a szavazóknak a rájuk adott voksokat. Meglátása szerint a Magyar Mozgalom „nem törte át a falat”, de nem vallott kudarcot. Kiemelte: a tömbmagyar területen értek el magas eredményeket, főként Szabadkán, illetve Magyarkanizsán és Zentán.

„Nagyon furcsa, hogy azokon a helyeken, ahol a Magyar Mozgalomnak nem voltak megfigyelői, ott a választói hajlandóság legalább 20 százalékkal volt magasabb, mint az átlag. Olyan településeken is, ahol köztudottan a pillanatnyi felmérések szerint sem élnek már annyian, mint ahányan kimentek szavazni, az több, mint gyanús. Ezeket az adatokat kétkedéssel tudjuk fogadni, és ilyen szempontból nem tudok teljes egészében arról beszélni, hogy tiszták voltak a választások. Bizonyítani nem tudom, de az adatok ezt mutatják” – mondta Zsoldos Ferenc.

A Magyar Mozgalom listavezetője szerint az is nagyon furcsa, hogy ott ahol nem voltak az MM-nek megfigyelői, ott az érvénytelen szavazatok száma is igen magas volt:

„Miért azokon a helyeken voltak az emberek hirtelen tétovák és rosszul töltötték a lapokat, ahol épp nem voltak megfigyelőink?” – vetette fel az aggályait Zsoldos.

Végül elmondta: a Magyar Mozgalom folytatja a megkezdett utat, mert az számukra becsületbeli ügy.

Forrás: Pannon RTV