Sajtóvisszhang

Mozgalom: A városvezetés ködösít, VMSZ: A mozgalom csúsztat

Szabadka Polgári Mozgalma felszólította Szabadka vezetését, hogy haladéktalanul rendezzék az éjszakai egészségügyi ellátás nélkül maradt polgárok ügyét.

Közleményükben az áll: döbbenettel állapítják meg, hogy a falvakban megszüntetett mentőszolgálat és éjjeli ügyelet kapcsán a város és az egészségügyi intézmény vezetői számára egyaránt a legfontosabb és legsürgetőbb teendő a felelősség hárítása – és nem a probléma megoldása. Felszólították a Szabadka Várost vezető Vajdasági Magyar Szövetséget és a Szerb Haladó Pártot, hogy illetékességi és hatásköri ködösítés, felelősséghárítás helyett haladéktalanul rendezze az éjszakai egészségügyi ellátás nélkül maradt polgárok ügyét.

A VMSZ közleményében reagált ma erre is. Az írják: a leghatározottabban elutasítják, azokat a vádakat, amelyek ködösítőek, az emberi életeket politikai játszmák tárgyává tevő Magyar Mozgalom részéről jelentek meg. A VMSZ szerint a csúsztatások az ellentmondások és a semmittevés a legjobb jellemzője az ilyen közleményt kiadó polgári mozgalomnak. A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete felelősségteljes politizálást folytat továbbra is, felelősséget és kötelezettséget érezve a csantavéri és bajmoki polgárok előállt problémáinak sikeres megoldása esetében is - áll a közleményben.