Sajtóvisszhang

MM: Bogdan Laban mondjon le! (videó)

Bogdan Laban mondjon le, csak így tudja megmenteni a saját maga és pártja becsületét – mondta Maglai Jenő ma sajtótájékoztatón.

 

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakcióvezetője szerint a most napvilágra került hangfelvételt nem lehet egy egyszerű bocsánatkéréssel elintézni. Hozzátette, amennyiben Szabadka polgármestere nem adja be lemondását, kezdeményezni fogják leváltását. A szabadkai sajtótájékoztatón részt vett Saša Janković is. Szerbia Szabad Polgárai Mozgalmának elnöke, volt elnökjelölt szerint nem megengedhető, hogy áldozatokká váljanak az emberek otthonaikban, utcáikon, városaikban vagy hazájukban.

Saša Janković, elnök, Szerbia Szabad Polgárainak Mozgalma: „A lemondásnak ezek után kötelezően meg kell történnie. Ha meg is történik, ismétlem, ez nem volt kivételes eset, ez egy szabály. Fel kell mentenünk, le kell váltanunk a hatalmat, amely a társadalmat ilyen módon üldözi, tapossa és pusztítja. Így néz ki az a párbeszéd, amelyre folyamatosan hívnak bennünket. Úgy fejezem, ahogy kezdtem, ez a szerbiai hatalom képe, nem Szerbia képe.”