Sajtóvisszhang

Horgoson emlékezett meg Szent Istvánról a Magyar Mozgalom

Az államalapító mellszobránál gyülekezve a tagok elénekelték a Himnuszt, majd az esemény Zsoldos Ferenc beszédével folytatódott.

 

A Magyar Mozgalom Ügyvivő testületének tagja elmondta, minden nemzeti ünnep fontos, hiszen ilyenkor emlékezünk arra, hogy egy adott nagy nemzeti közösséghez tartozunk. Joó Horti Lívia, az MM társelnöke pedig azt mondta, Szent István az, akinek köszönhetjük, hogy a magyarság itt van a Kárpát-medencében.

Joó Horti Lívia, társelnök, Magyar Mozgalom: „Szent István ünnepe azt jelenti, hogy valamivel több mint ezer éve megteremtődtek a feltételek amivel most itt, a Kárpát-medencében nemzetként tekinthetünk önmagunkra. Az egy más kérdés pillanatnyilag és aktualitásában nézve, hogy Vajdaság tekintetében valahol valami nagyon hasonló történelmi korszakot élünk meg, amely arról szól, hogy megmaradni, itt maradni, nyomot hagyni. Nem is a nyomhagyáson van elsősorban a hangsúly, hanem hogy egyáltalán élhető-e, illetve a jövőkép szempontjából elképzelhető-e az itteni magyaroknak hosszabb távon az, hogy itt maradjanak.”