Sajtóvisszhang

Alkotmánybírósághoz fordulnak a Krivaja szennyezése miatt (VIDEÓ)

A szerbiai alkotmánybírósághoz fordul a Krivaja folyó szennyezése miatt a Magyar Mozgalom - VMDK topolyai képviselőcsoportja.

A képviselők a helyiek egészségügyi ellátását is véleményezték. Szerintük a Dr. Hadzsy János Egészségházban több szakembert kellene alkalmazni a topolyaiak egészségének megőrzése érdekében. A Topolya község képviselő-testületének mai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselők elmondták, a Krivaját szennyező cégeket a törvény védi, ezért fordulnak az alkotmánybírósághoz. Mengyán Pletikoszity Ildikó az MM topolyai önkormányzati képviselője elmondta, környezetvédelmi partnereikkel eljuttatják beadványukat az alkotmánybírósághoz.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, tag, topolyai KKT: „Most azt tudjuk tenni, hogy a környezetvédelmi partnereinkkel együtt az alkotmánybírósághoz fogunk fordulni, hiszen a feljelentések mentén semmi sem történik. Van egy olyan rendelete a kormánynak, amely védi a szennyezőket, és tulajdonképpen még bíróságra sem lehet juttatni a történetet. Éppen ezért próbálkozunk majd az alkotmánybírósággal.”