Hírfolyam

Támogassa aláírásával a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnevezésű nemzetközi kisebbségvédelmi szervezet elindította a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, amelynek célja, hogy az Európai Unióban meginduljon az őshonos nemzeti kisebbségek jogállásának közösségi szabályozása. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság egyáltalán foglalkozni kezdjen a kérdéssel, 1 millió EU-s állampolgárnak aláírásával támogatnia kell e kezdeményezést.
Ezen ügy fontossága hosszú távon kétségkívül a délvidéki magyarság sorsát is pozitívan befolyásolhatja, ezért a Magyar Mozgalom támogatja a kezdeményezést, s felkéri a magyar állampolgársággal rendelkező délvidéki magyarokat, hogy aláírásukkal ők is segítsék elő a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés sikerét.
Mindezt on-line módon is megtehetik, ami mindössze egy percüket veszi igénybe: www.jogaink.hu (a kitöltendő adatlapnál, a legördülő országok közül, Magyarországot /Hungary/ válasszák).
A mindennapi kilátástalanság érzése ellenére is tegyünk meg mindent népünk jövőbeni sorsának esetleges jobbításáért. Segítsen Ön is.