Hírfolyam

Felhívás!

JAVULT-E A HATÁRHELYZET?!

A szerb-magyar határátkelőkön tapasztalt áldatlan helyzet megoldása érdekében a Magyar Mozgalom levélben fordult Magyarország és Szerbia belügyminiszteréhez. Magyarország belügyminiszterének megbízásából 2017.11.23-án Papp Károly országos rendőrfőkapitány válaszolt szervezetünk felvetéseire, amelyben tájékoztatást kaptunk a határok zökkenőmentes átjárhatóságát célzó, Magyarország által foganatosított intézkedésekről. Ezekről a Magyar Mozgalom tájékoztatta a közvéleményt.

Az itteni magyar közösséget erőteljesen érintő kérdésben történt hivatalos megszólalásunk óta közel négy hónap múlt el. 2018. február 9-én ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, amelynek plenáris ülésén megszavazott Zárónyilatkozata a határok átjárhatóságának javításáról is értekezik: „A KMKF üdvözli a magyar kormány azon szándékát, hogy a nemzetegyesítés folyamatát a határok átjárhatóságának javításával, benne a határátkelők számának jelentős növelésével és a jelenlegiek további bővítésével kívánja elősegíteni.”

A Magyar Mozgalom üdvözöl minden, a határokon tapasztalt áldatlan helyzet feloldására irányuló intézkedést, megelégedéssel nyugtázza, ha/hogy az ügyben eszközölt figyelemfelkeltő tevékenysége nem volt hiábavaló.

Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy szervezetünk tagjainak személyes benyomásain túl, a határokon ingázók személyes tapasztalatainak megismerésével kapunk teljes és valós képet az elmúlt közel négy hónap határhelyzetéről.

Ezért kérjük a közösség tagjait, hogy ezen bejegyzés alatt hozzászólásban, a Magyar Mozgalom Fb-oldalán üzenetben, vagy az info@magyarmozgalom.rs e-mail címen osszák meg velünk észrevételeiket!

TAPASZTALHATÓ-E JAVULÁS A HATÁRÁTKELŐKÖN,

a) HA IGEN, AKKOR MIBEN NYILVÁNUL MEG EZ A JAVULÁS;

b) HA NEM, AKKOR MI AZ, AMI TOVÁBBRA IS NEHEZÍTI A HATÁRÁTLÉPÉST?!

Köszönjük, hogy észrevételeivel segíti további munkánkat!

 

A Magyar Mozgalom Elnöksége

Zenta, 2018. február 19.