Hírfolyam

Decentralizáció, a pártalapú foglalkoztatás felszámolása, tisztességes élet

Az Elég volt, a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Mozgalom együttműködési megállapodást írtak alá

Az Elég volt – Dosta je bilo mozgalom vajdasági szervezete, a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Mozgalom ma együttműködési megállapodást írtak alá Újvidéken, amelyben kifejtik szándékukat, hogy közös erővel járulnak hozzá a vajdasági polgárok életfeltételeinek javításához.

A most született megállapodással a három szervezet szeretné közös zászló alá hívni a politikai élet mindazon részvevőit, akik eddig nem voltak a tartományi hatalom részei és nem éltek vissza tisztségükkel és a rájuk bízott erőforrásokkal. Azokat is várjuk az új platformba, akik csalódtak abban az opcióban, amelynek korábban tagjai voltak, mert nem teljesülhettek a tisztességes és egyenes politizálás iránti elvárásaik. A mai nappal a polgároknak felkínáljuk a harmadik politikai opciót.

Politikai harcba indulunk, amelyet mindaddig folytatunk, amíg nem sikerül egy új értékrendszert felállítani. A megállapodás két kulcsfontosságú eleme a pártalapú foglalkoztatás elleni harc és a decentralizáció biztosítása, amelyek az egész ország fejlődésének alapkövei is egyben. A helyi önkormányzatoknak kell rendelkezniük a területükön megvalósított bevételek jelentős részével. A meglévő törvények tiszteletben tartása mellett szállunk síkra illetve olyan új jogszabályok elfogadása mellett, amelyek hozzájárulhatnak a polgárok életszínvonalának növeléséhez a nemzetek közötti jó viszonyok ápolása és a kisebbségi közösségek együttműködése mellett. Ebben a folyamatban szeretnénk minél több vajdasági polgárral találkozni, beszélgetni, hogy közösen építhessünk ki egy olyan országot, ahol lehet méltóságteljesen és tisztességben élni és dolgozni,

Elég volt

Magyar Mozgalom

Vajdasági Mozgalom