Hírfolyam

A Zentai Önkormányzat az oligarchák szolgálatában

Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere 2015. október 14-én meghozott határozatával elhalasztotta 2417 hektár öntözhető állami földterület bérbeadását a Mezőgazdasági Rt. és a Matijević Kft. által indított bírósági eljárás jogerős befejezéséig. Az eljárás folyamatban van.

A tegnapi nap folyamán a  helyi gazdák arról értesítették a Magyar Mozgalmat, hogy illetéktelen személyek megkezdték a per alatt lévő földek beszántását. Tudomásunk szerint az önkormányzat vezetői semmilyen lépést nem tettek és nem is kívánnak tenni a törvénysértés leállítása érdekében. A jogsértő szántás ebben a pillanatban is zajlik.

Miért áll ilyen látványosan az oligarchák pártján a zentai önkormányzat? Milyen érdeke fűződik a zentai önkormányzat vezetőinek ahhoz, hogy szemet hunyjanak a nyilvánvaló törvénytelenség felett? Megszólal-e az ügyben a Mezőgazdasági Minisztérium VMSZ-es államtitkára, Juhász Attila?

Felszólítjuk Zenta polgármesterét és a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkárát, hogy azonnal tegyék meg a lehetséges és szükséges jogi lépéseket és ezáltal cáfoljanak rá azokra a híresztelésekre, amelyeket az illetékesek eddigi lépései folyamatosan megerősítettek!

 

Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom Zentai Községi Csoportjának koordinátora

Sándor József, a Magyar Mozgalom Mezőgazdasági Szaktesületének koordinátora