Hírfolyam

A szavazat az Öné, nem az aktivistáé!

Amíg a  Magyar Mozgalom a délvidéki magyar közösség tagjait gondolkodó, öntudatos és cselekvő embereknek tarja, akik számára a nemzeti ügyek mellett az egyéni szabadságjogok tisztelete is fontos, addig a VMSZ kivéve a kezükből a ceruzát, nyiltan ostobának és funkcionális analfabétának nézi őket, ezzel pedig menthetetlenül másodrangú állampolgárokká alacsonyítja közösségünk tagjait.

Felháborító, ahogyan Pásztor István lejáratja és önmaga játékszerének tekinti a külhoni, esetünkben a vajdasági magyarok szavazati jogának intézményrendszerét.

Az óriásplakátokon és az újságokban „gazdátlanul” megjelentetett, a televíziós reklámban viszont már nyíltan és bevallottan a VMSZ-hez köthető, Ikszelj! című hirdetés még csak arról szól, hogy a (párt)aktivista abban segít, hogy begyűjti a levélben leadott szavazatokat. A lakossági fórumokon viszont, mint azt a Pannon TV tudósításából tudjuk, már tovább mennek egy lépéssel és el is jutnak a lényegig:  „a VMSZ aktivistái segítenek a szavazólapok helyes kitöltésében, mivel csak a megfelelően kitöltött szavazólapok lesznek érvényesek.” Vagyis, az aktivista, amennyiben beengedjük az otthonunkba, még előzékenyen ikszelni is fog – helyettünk! Persze nyilván úgy, ahogyan azt Pásztor István helyesnek tartja!

A magyar állampolgársággal járó szavazati jog a személyt illeti meg és elidegeníthetetlen. Minden beavatkozás, manipuláció, még a jószándékként álcázott is, a szabad és független döntéshozás megcsúfolása, a levélszavazatokkal való visszaélés.

Ezért arra hívjuk fel a magyar állampolgársággal is rendelkező polgártársaink figyelmét, hogy ne engedjék át a szavazás jogát idegeneknek! Szavazási levélcsomaguk személyes átvétele után, az azonosításhoz szükséges nyilatkozat kitöltéséhez, és a szavazás lebonyolításához kizárólag olyan személy segítségét vegyék igénybe, akit jól ismernek és akiben maradéktalanul megbíznak. A szavazás az Ön kizárólagos joga – kérjük, ne bízza azt másra!

Senki sem tudja minden kétséget kizáróan szavatolni azt, hogy az aktivistáknak átadott borítékok sértetlenül jutnak el a megfelelő helyre. A kitöltött szavazási levélcsomaggal való esetleges visszaélést csak akkor tudja biztonsággal meggátolni, ha személyesen adja azt postára, vagy viszi be a szabadkai főkonzulátusra, belgrádi nagykövetségre.

Éljünk választási jogunkkal öntudatos, gondolkodó és cselekvő módon! Válasszunk és szavazzunk!

Szabadka, 2018. március 24.

A Magyar Mozgalom Elnöksége