Hírfolyam

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért bojkottálja Bogdan Laban polgármestert

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért tanácsnoki csoportja nem vesz részt a képviselő testület 2017. szeptember elsejei díszülésén.

 

A továbbiakban a frakció tagjai nem vesznek részt egyetlen ünnepi rendezvényen sem a városnap keretében, amelyeken megjelenik Bogdan Laban aktuális polgármester. Megítélésünk szerint a jelenlegi polgármester teljes mértékben elveszítette azon jogát, hogy bárkit is képviseljen ebben a városban. Viselkedésével, amely a legvulgárisabb kifejezések használatában, egyik polgártársunkhoz intézett halálos fenyegetés formájában és verőlegények általi zaklatásában jutott kifejezésre, Bogdan Laban bebizonyította, hogy alkalmatlan bármilyen tisztségre, beleértve Szabadka polgármesteri funkcióját is.

Világos és egyértelmű üzenetünk, hogy semmiféle közösséget nem kívánunk vállalni olyan személyekkel, akik durván visszaélnek a hatalomgyakorlással. Önkormányzatunk szemmel láthatóan hanyatlik, miközben a párturalom, a nepotizmus, a korrupció és a bűnözés eddig nem látott mértékben elharapózott. Ilyen körülmények között nem látunk okot az ünneplésre, különösen a magát teljes mértékben lejáratott aktuális polgármester jelenlétében.

A Mozgalom a Polgári Szabadkáért tanácsnoki csoport a városi képviselő-testület munkajellegű ülésein a jövőben is részt vesz.

fotó: subotica.com